Djurrättsaktivister bakom kycklingskandalen?

Apropå kycklingskandalen som pågår.

Jag hoppas innerligt att det inte är några mindre begåvade djurrättsaktivister som ligger bakom det hela. För det finns verkligen inget att vinna på det. Tänker man i ungefär 2 sekunder kommer man fram till att det troligen skrämmer en hel del människor från att äta kyckling. Tänker man några sekunder till inser man dock att:
1) En jävla massa kycklingar dör i onödan och eldas nu upp.
2) Bara för att folk inte vågar äta kyckling så innebär det inte att de springer till närmsta butik som säljer sojakött eller tofu och påbörjar sitt liv som veganer.
3) Inte en jävel blir varse om hur djuren har det i köttindustrin, vilket är den vettiga anledningen till att sluta äta kött. Inte för att några puckon stoppar glasbitar i köttet.
4) Veganernas, djurrättarnas och djurskyddarnas redan dåliga rykte blir ännu sämre, och folk får ännu svårare att lyssna och ta till sig av pågående debatter om djurskyddet. För varje gång aktivister ställer till något blir det svårare att föra en vettig djurskyddsdebatt och få vanliga Svenssons att ta till sig av den.

Personligen tar jag avstånd från militanta veganer. De utgör en ytterst liten bråkdel av veganerna, men ställer till så sjukt mycket för oss alla andra. Ingen kommer att bry sig mer om djuren bara för att en korvvagn brinner, minkar släpps ut, eller kött förstörs. Ingen. Den enda vägen till att öppna folks ögon är att föra en vettig debatt om djurskydd. Det hjälper inte att skrika "kött är mord" och kasta blod på förbipasserande.

Många gånger har man fått skämmas över djurrättsrörelsen. Jag hoppas innerligt att jag slipper det den här gången, att det är någon köttätande psykopat som visar sig vara den skyldiga till det här satans kycklingskämtet. Eller rejäla missar i produktionsledet, vilket inte skulle förvåna mig det minsta. Alternativt rejäla missar i foderproduktionen.

Kommentarer
Postat av: Peter

Ville bara lämna en kommentar efter att ha läst ditt inlägg. Tycker att det var mycket bra skrivet. Om det skulle visa sig vara djurskyddsaktivister eller liknande så gynnar det verkligen inte deras sak. Att utsätta privatpersoner för direkt livsfara känns inte som ett konstruktivt sätt att föra debatten på.

2009-04-01 @ 10:17:35
URL: http://ragadang.blogspot.com
Postat av: sandra

jävligt bra skrivet :)

2009-05-28 @ 00:33:43
URL: http://saltad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0