GRÅTT NYTT HÅR!

Jaha. Snart nytt år. Ännu ett år, vi blir ett år äldre, är ett år närmare pensionen och de gråa håren. Så vad säger man?
GRÅTT NYTT HÅR på er alla.

Den som inte känner sig allför bakis imorrn är välkommen hem till mig på jordgubbstårta. Ni vet, sånt man bakar när man blir gammal kärring. Jag fyller ju ändå 27 imorgon, så jag får låtsas vara vuxen för en dag och bjuda på fika. Som vanligt kommer alla ligga hemma och bakiskräkas och jag får äta upp tårtan själv. Inte mig emot. Jag gillar att äta. När jag blir pensis ska jag vara en tjock tant med gråa dreads som släpar längs golvet i korridorerna på ålderdomshemmet. Sådeså.

Bonn-jävlar, lärdomar och nyårslöften

Mammsen har verkligen tagit lärdom av julafton och börjat elda i öppna spisen nästan varje kväll. Tänk alltså, det GÅR att lära gamla kärringar att elda!

Idag när jag skulle försöka köra hem från pizzerian rådde det fullkomligt kaos på parkeringen. Folk körde runt lite hursomhelst och jag började seriöst överväga om vi övergått till vänstertrafik i Sverige och jag helt enkelt missat det. När jag försökte föregå med gott exempel och följa trafikreglerna tutade helt enkelt alla på mig. Bonn-jävlar. Det är ingen ordning här ute i bushen.

Jag har drabbats av en liten livskris såhär två dagar innan jag fyller år och det blir nytt år. Dags att shapa upp sig och skaffa ett liv, så tänker jag varje år vid den här tiden. Men ändå så händer det liksom aldrig något. Jag frågade mig själv vad jag egentligen åstadkommit i år, och kom fram till att jag börjat röka mer. Vilken framgång! Vad ska jag lyckas med nästa år? Börja snusa också? Om jag inte skaffat ett schysst jobb, villa i Dalarna, och en ytterst välskapt man tills den här tiden nästa år, så lovar jag att börja snusa genast, och kanske börja dricka 10 öl per dag också. Det är mitt nyårslöfte. Det kan inte vara så svårt att hålla.

Mellandagsrea

Jag fick en snilleblixt och drog ner på byn för att fynda lite på mellandagsrean. Ojojoj säger jag bara. Jag hittade asläckra lackleggings i storlek 46, och en lackklänning i storlek 32. Mina mellandags-reafynd består således av två chipspåsar. Ja, vad hade ni väntat er? Moderiktiga kläder?! Hmpf. Jag är nöjd med mina chips.

Den största rean verkade försigå på Systembolaget, för det var då där allt folk stod och tryckte.

Att springa på byn när det är 20 minusgrader var ju dessutom väldigt skönt. Inte. Mina leder frös till is och jag vaggade fram och såg ut som om jag skitit på mig. Det är sant. En gammal bekant kommenterade det till och med!
-Har du skitit ner dig Tessie?
-JAPP!
svarade jag. Skitstövel.

Danskjävel, skäggtroll och partyprinsessa

På juldagen hoppade jag för omväxlings skull ur mjukiskläderna och klädde ut mig till partyprinsessa:


Sedan hade jag en helkväll, mestadels tillsammans med en danskjävel och ett skäggtroll. De har visserligen riktiga namn, men vad vore livet utan mer eller mindre gynnande smeknamn?Kvällens smartaste uttalande kom ändå från Timmie:
-Asså Tessie, den där bruden på din arm, det är den där...Maria...va? Du vet, hon?
-Jungfru Maria?!
-Ja, HON, jungfru Maria, visst är det hon?!

Självklart, alla vet vi väl att det är jungfru Maria jag har tatuerad på armen? Eller?

Som att åka skoter naken

Ibland önskar jag nästan att jag fötts utan ögonfransar. Som nu, när det är mer än 13 minus ute, och ögonfransarna fryser ihop bara man går utanför dörren. Efter att ha varit ute på kvällspromenad med hundarna i drygt en timme har ögonfransarna frusit ihop så jag är halvblind, och jag är så frusen att det känns som att jag åkt skoter till Kiruna och tillbaka. Naken.

Det här jäkla exjobbet jag sitter med sen då. Jag har korrekturläst alla 37 sidorna, ändrat om texter till höger och vänster, lagt till lite här, tagit bort lite där. Nu behöver jag bara skriva en ynka sida till på min diskussion så är jag helt klar och kan ta jullov till 12 Januari. Men den sidan sitter så långt inne, och tummen så långt upp i röven att jag behöver en kirurg för att få tummen ur. Vart tog motivationen vägen?

AFA-Barnprogram?

Om Karl-Bertil är rena rama AFA-snubben, måste ju rimligtvis Robin Hood också vara det, eller åtminstone någon form av vänsteraktivist.

Eller så har bimbon som fick för sig detta bara sniffat för mycket lim som liten när hon tittade på kapitalistiska barnprogram som Joakim von Anka. Alla vet ju hur det slutade. Illa. Härmed utfärdar jag en varning till alla föräldrar: GÖM LIMMET FÖR FAN!

Rikspolisstyrelsen

Hittar ni något intressant?


Jag är varken militant eller kriminell, så jag förstår inte varför jag är så intressant för farbror blå. Ni får gärna roa er med min blogg på fritiden eller rasten, men att sitta och slösa bort tid och skattebetalarnas pengar på att snoka i min blogg var och varannan dag känns väl ändå lite onödigt?

Den dagen jag får ett ryck och mördar någon eller gör något annat brottsligt, och dessutom får för mig att blogga om det kan jag ringa och tipsa er istället. Deal? Lägg tiden på brottslingar istället.

Tjuvaktiga posten

Jag har väntat på en julklapp från Jack i flera dagar, som aldrig kommer fram.
Dessutom har jag inte fått några rosa väldoftande kärleksbrev de senaste 10 åren.

Min slutsats är därför att posten är ena tjuvaktiga jävlar som stjäl allt vackert som skickas till mig. Kan de inte ta räkningarna istället?

För övrigt så ska jag aldrig mer dricka alkohol förrän på nyår. Min näsa går inte att peta på efter juldagens hysteriska dansande, där Amanda råkade (ja jag hoppas att hon just råkade och inget annat) ge mig en rejäl snyting rakt på näsan. Det känns som att den är bruten. Dock är jag för fylld av läkarskräck för att kolla upp det, så jag går hemma och gnäller istället och väntar på att den ska sluta göra ont.

Taliban-bil

Jag och min bil har haft årets gräl idag. När vi åkte ut från Vansbro för att ta oss tillbaka till Mora tände bilfanskapet den där hotfulla taliban-lampan för att tala om att "nu ska du mata mig med bensin annars blir jag tjurig och vägrar lyda dig kärringjävel". Well, jag är inte den som vänder när jag väl kommit iväg, och eftersom lampan tänds när det är 8 liter kvar tyckte jag att vi ändå skulle ta oss till Mora på det. Ja, det gjorde vi också, med nöd och näppe. Precis när jag körde in i Mora hostade biljäveln till och vägrade lyda mig mer. 20 meter från bensinstationen var den död. Man kan ju undra när det är dags för mig att få lite flyt?

Festen igår var iallafall hur kul som helst. Bilderna på överförfriskade typer kommer senare.

Vargar och hundrädd tomte

Jag och pappa överlevde med nöd och näppe julgransklädar-processen inatt utan att få åka plingplongtaxi till plåsterhuset. Syrran flydde hem till sig och satt där i tryggt förvar.

Julafton har varit schysst. Jag och hundarna började dagen med att spåra varg, det var spännande. Tyvärr såg vi aldrig till den. Konstigt egentligen. Vargar söker ju faktiskt upp människor för att äta upp dem, det vet väl vem som helst. Iallafall om man ska tro på alla korkade insändare till tidningen från diverse varghatare. Skumt att det ens finns några människor kvar i Dalarna.

Morbror lurade i oss att årets tomte var hundrädd. Det var med viss nervositet vi tog emot tomten. Vi hade byggt upp en fantasibild av hur tomten skulle fly i vild panik när han möttes av 8 hundar. Hundrädda tomten visade sig dock gilla hundar, och tur var väl det. Hundarna älskar ju tomtar. Paket är liksom det bästa som finns enligt mina hundar. Jag är förvånad över att de faktiskt lät mig öppna några av mina paket själv.

För första gången på typ 10 år övertalade vi mamma till att låta oss tända eld i öppna spisen. Jag och syrran har tjatat om det varje jul, men mamma har tre olika ursäkter till varför det faktiskt inte går:
1. Det blir så smutsigt.
2. Det ryker in.
3. Det blir så varmt.
Det är nästan så att jag måste gå och känna om askan verkligen är varm. Det känns mera troligt att jag hallucinerat om elden än att mamma faktiskt lät oss tända den.

Mentalsjukhus nästa?

Julgranshysterin har börjat. Mamma ägnar åtskilliga timmar varje år åt att bara välja ut själva granen, för att sedan gnälla om hur hemsk den ser ut. När den väl kommit in i huset ska den vridas och vändas åt alla håll, för den måste ju stå perfekt. Ett år fick pappa lov att hugga kvistar från en annan gran, borra hål i julgranen, och fylla på med kvistar för att granen skulle duga. I år har slutligen granen godkänts iallafall, efter mycket om och men. Självklart har granen även fästs i taket. Detta gör vi varje år, eftersom den välte en gång för 25 år sedan.

Snart ska vi klä den. Det innebär att mamma ägnar någon timme åt att flytta runt belysningen som faktiskt satt perfekt från första början. Men det är liksom tradition att det ska gnällas och flyttas runt, medan resten av familjen muttrar surt från soffan. För vi måste vara med, även om vi inte riktigt behöver vara delaktiga i själva klädandet. Hjälper vi till tar det bara ännu längre tid eftersom mamma ändå måste flytta på allt vi hänger i granen.

Sedan är det samma sak med kulorna. Och sedan med glittret. Varje år funderar jag över om det är just denna jul jag ska hamna på mentalsjukhus som resultat av julgransklädande.

Tidelag

"Den 42-åring som sargade ponnyn Silver till döds dömdes under måndagen för grov skadegörelse och djurplågeri till sex månaders fängelse."
http://www.dt.se/brottsplats/article384475.ece

Nu väntar jag bara på att jordbruksministern ska hålla sitt löfte om en skärpning av djurskyddslagen. Som lagstiftningen ser ut idag är tidelag fullt lagligt så länge det inte går att bevisa att djuret lidit, vilket är ytterst svårt om inte djuret tillfogats rejäla skador, som ponnyn Silver.

Jag lider med Silver och hennes familj. Och med alla andra djur som utsätts för sexuella övergrepp.

Ögonbindlar och julklappsmarodörer

Idag blev jag minsann varse om att HM säljer ögonbindlar nu för tiden. Självklart fick jag lov att införskaffa ett par. Trots att de fanns på just HM och det alltså måste vara modernt. Anti-mode-guden kommer att straffa mig hårt för detta, det kan inte ha varit bra för karman. Som ett försök till att blidka anti-mode-guden låter jag mamma ge mig dem i julklapp, för då har jag ju typ inte köpt dem själv iallafall.

Att slå in julklappar med hundarnas "hjälp" är lite av en sport. Först vandrade Zack iväg med julklappspappret, och sedan med snöret. Efter att jag äntligen lyckats slå in en julklapp stal Boro den och började öppna den. Medan jag räddade pappas julklapp stal Chico Zacks oinslagna julklapp. Sådär höll vi på. Ellie var dock portad från rummet eftersom han är bäst av alla på att öppna paket. Han får liksom en speciell blick när han ser ett paket, sedan är den fina inslagningen en minne blott på några ynka sekunder.
Tillslut blev jag iallafall färdig, och nu ligger hundarna och stirrar mot rummet där klapparna ligger utom räckhåll för dem. De ser ut som små barn som inte kan bärga sig inför Tomtens ankomst. För tror på Tomten, det gör de. Hur kan man inte tro på en rödklädd skäggig full gubbe som åker skoter?

Hagelgevär eller pepparspray?

I natt gav jag mamma en snabbkurs i självförsvar, och lärde henne hur man på bästa sätt använder pepparspray, ifall det skulle bli tjuvjakt under natten. Det hände dock inget, men hon kanske kan använda sig av sina nya kunskaper vid ett senare tillfälle.

På sätt och vid kändes det lite löjligt att beväpna sig med pepparspray när huset är fullt av riktiga vapen, men å andra sidan vore det kanske att ge julstämningen en törn om någon skulle åka fast för mord såhär några dagar innan jul. Fast man hade ju kunnat göra julskinka av skitstövlarna, och vips så skulle de aldrig hittas. Något annat förtjänar de ändå inte. Förutom det jag personligen skulle göra först då, dvs köra upp hagelgeväret i röven på dem och vänta bra länge innan jag tryckte av.

Inkompetenta snutar

Seriöst, vad lär sig polisen på sin utbildning egentligen?
Min morbror hade inbrott i sin skoteraffär för miljonte gången inatt, och vad gör polisen? Tar upp en anmälan. Vadå leta efter spår, fråga runt ifall någon har sett något? Sådant gör man ju inte. Herregud, en 5åring som sett ett avsnitt av CSI skulle gjort en bättre utredning.

Samma sak när pappa blev utsatt för mordförsök. Polisen avskrev det som "olycka", trots att läkaren som lappade ihop honom intygade att det var fullkomligt omöjligt att det var en olycka.

Vad gör man när man jobbar på krim egentligen? Inte utreder man då brott iallafall. Äter munkar? Tävlar om vem som kan avskriva brott snabbast? Nej just ja, man sitter och snokar runt i folks bloggar, i jakt på något att sätta dit folk för. Så även min blogg. Jo, jag råkar veta det eftersom jag hade en tracker på bloggen ett tag. Länge leva FRA. Äntligen har polisen fått något att göra! Ska riktiga brottslingar gripas måste de blogga om sina brott, annars åker de nog aldrig fast.

Utomjording på spa

Jag kände mig som en utomjordning när jag dök upp i spa-anläggningen med mitt skurmopps-hår, femtusen piercingar, en bunt tatueringar, och självklart iförd döskalle-bikini. Det fina folket i poolen stirrade på mig som om jag bar på en atombomb. Personalen var däremot trevliga och pysslade om mig rejält. Jag fick en drös olika kladdiga saker i fejjan, berömdes för min fina hy, och gick därifrån rejält bortskämd efter en timmes ego-tid.

Min nufunna glädje och pigghet dog dock rätt snabbt när jag skulle sätta mig ned för att skriva klart mina arbeten, och insåg att min dator inte vill samarbeta med det trådlösa nätet. Efter att ha skrikit som ett barn, smällt i en dörr, och rökt ett halvt paket cigaretter erkände jag mig besegrad, och kidnappade syrrans laptop istället. Så nu sitter jag med ett litet tangentbord som skulle få plats i min röv, och kan för allt i världen inte lära mig att vara mjuk på handen för att slippa råka klicka fel hela jäkla tiden. Ett plus är dock att jag kan ligga ner när jag skriver. Snart somnar jag nog...

Snuskiga sms

Min morbror och hans älskarinna är tydligen lite berusade. Min mobil förgylls med för min morbror gynnande mms, och hon frågar mig om jag tycker att hans dase är stor. Ibland undrar jag om man kan skaffa något slags släkting-lås på mobilen, ungefär som barn-lås, fast ett filter som sorterar bort information om mina släktingar som jag nog helst inte vill veta.

Japp, de är dal-folk. Det säger väl allt. Så undrar folk varför jag är så störd? I rest my case.

En helvetes bilresa

Att åka bil i 7 timmar är ju sådär roligt, men att dessutom göra det med en hund som blir hysterisk när man passerar gränsen till Dalarna och hoppar upp och ned som en annan gummiboll sista 10 milen gör det ännu värre. Ellie tyckte nämligen att vi skulle stanna bilen omedelbart när vi kom till de breddgrader som bjöd på snö att leka i. Eftersom vi snarare ville komma fram i rimlig tid istället valde vi att inte lyssna på Ellie, och därmed fick vi stå ut med hans tjat om snön sista 10 milen. Nu är vi iallafall framme, Ellie har lekt i snön, och alla är nöjda. Hjärnan känns dock som julkola.

Någon gång för länge sedan glömde någon en Raggar-hits-CD hos mig under en fest. Well, eftersom jag aldrig bemödat mig lyssna på den tidigare så tog jag med mig den i bilen nu, för att se vad det egentligen var. Det resulterade i allmän allsång till vansinnigt dåliga låtar, som vi pinsamt nog kunde texterna till. Plötsligt var vi dessutom ohyggligt sugna på öl. Det är bara att erkänna, det bor en raggare i både mig och Linda.

Bajs-boken

Jag har en bajs-bok på min toa.
Det är helt enkelt en bok som är obligatorisk att skriva något väsentligt eller totalt meningslöst i om man bajsar på min toalett. Det konstiga är att folk ytterst sällan skriver i den. Alltså borde man kunna dra slutsatsen att folk helt enkelt inte bajsar längre. Det kanske inte är modernt att bajsa.

Dock så avslöjar de sig själva genom att lämna bajs-ränder i toan ibland. Därför drar jag den rimliga slutsatsen att de visst bajsar, men de skäms över det, och vågar därför inte avslöja sig själva genom att skriva i boken. Men om det nu är så pinsamt att bajsa, varför sopar man då inte igen alla spår efter sig, istället för att lämna ränderna i toan?

Magsår deluxe

Jag fattar inte hur 4 hundar kan kräva så mycket packning när de ska resa bort. Trots att Boro fick välja ut endast en nalle av 3 miljoner som han försökte lägga i sin väska. När jag mot all förmodan åker bort ensam räcker det med en halvfull ryggsäck. Nu är ju hela bilen knökfull! Tur att mamma har mjukiskläder jag kan låna.


Så fattar jag bara inte hur allt ska hinnas med. På mindre än två dygn ska jag lämna katten till kattvakten, röja upp i röran här hemma så jag inte får en chock när jag kommer hem igen, förflytta mig och hundarna till Dalarna, skriva klart projektarbetet, slå in alla julklappar innan familjen avslöjar dem, och några tusen saker till. Tur att mamma bokat in mig på spa på lördag, det behövs. Bara min mage slutar göra ont snart. Jäkla stress.

Julgranskule-smycken

Jag funderar på om man ska hänga en fet blinkade julgranskula i näsan och glida runt lite på Avenyn.

Jag måste fortfarande vara i chocktillstånd.

Nej, jag har inte druckit sprit. Jag lovar.

Jag överlevde!

Jag lever! Jag dog nästan, men jag lever! Nu är det äntligen över!

På vägen till skolan såg jag en brud som hade stora julgranskulor i öronen. Som örhängen alltså.
Jag utnämnde henne genast i min tysthet till dagens roliga ironiska främling, och fnissade tyst för mig själv åt humorn som jag inbillade mig att hon hade. Ända tills jag såg att fler tjejer hade likadana örhängen, och att det hela inte alls var ett roligt skämt, utan något som tydligen är modernt. Och så undrar folk varför jag inte gillar mode? Jag ser iallafall inte ut som en julgran, såvida jag nu inte har drabbats av sjukt dålig fantasi inför en maskerad.

En dag kvar att leva

Imorgon ska jag redovisa mitt exjobb inför något som mentalt känns som 5 miljoner åhörare.

Det finns 4 möjliga scenarion för hur det kommer att sluta:
1) Jag snubblar över en sladd och sabbar all utrustning, varav läraren dödar mig.
2) Jag snubblar över en sladd, ramlar, slår i huvet och dör.
3) En kombination av ovanstående.
4) Jag bli darrig i benen av nervositet, lutar mig mot bordet för att inte svimma, välter bordet, får det i huvudet, och dör.

Det värsta är att jag inte får dö i mjukisbyxor. För att framställa mig själv som någorlunda seriös kommer jag istället att dö i ett par jeans med leriga tassavtryck.

Idag har jag så otroligt mycket viktiga saker att komma ihåg. Eftersom min almanacka är full av tråkiga saker jag borde göra vägrar jag att titta i den, därför måste jag ha olika former av påminnelse-accessoarer. Allt från ett hårband tillverkat av en T-shirt-ärm till den eviga stumpresåren runt handleden. Om jag inte visste att jag skulle dö imorgon så skulle jag önskat mig ett nytt RAM-minne till min hjärna i julklapp.

Farväl gott folk.

Rökning på krogen –en rättighet?

Det är fascinerande hur mycket man får gjort när bredbandet ligger nere hela morgonen och en bra bit över lunch. Tack till opålitliga Bredbandsbolaget för att jag fått en hel del skrivet på mitt djurhållningsprojekt idag. Nu kanske jag slipper få magsår innan veckan är slut. Fast med tanke på hur mycket jag har kvar att göra innan jag får jullov på riktigt så kräks jag nog upp hela magsäcken senast imorgon.


Imorse när jag irrade runt i skogen på vår dagliga långpromenad där jag stolt visar upp mina befläckade mjukiskläder filosoferade jag för en gångs skull över något annat än mina svarta tankar, nämligen fenomenet Rökning på krogen. Några politiker har ju börjat driva frågan igen, de vill nämligen upphäva förbudet mot rökning på krogen. Varför, det kan man ju fråga sig. Är det verkligen en rättighet att få röka på krogen? Är det inte snarare en rättighet att även astmatiker och andra känsliga ska kunna gå på krogen om de så behagar? Vem fan vill komma hem och stinka som om man sovit i en askkopp egentligen? Det är inte svårt, och knappast jobbigt, att gå ut på terrassen/utanför krogen/in i rökrummet om man vill röka.


Det är tragiskt att folkvalda politiker (nej jag röstade inte på dem, men andra idioter gjorde det tydligen) väljer att driva en sådan fråga. Och ja, jag är själv rökare. Men jag anser inte att icke-rökare ska behöva flytta på sig om de inte gillar min cancer-hobby, det är snarare jag som ska flytta på mig.


Det är varken tufft eller smart att röka. Låt oss åtminstone försöka se till att folk med mer hjärnceller än oss slipper lida av vårt sjuka beroende.


Horstövlar och nattliga samtal

20 i 5 imorse ringde Lunk, som vid tillfället skulle kunnat spränga vilken alkomätare som helst, för att fråga mig varför i hela friden jag låg och sov, och för att informera mig om att han skaffat juldags-biljetter till oss. Det är sådandär viktig information som man liksom inte kan vänta till morgonen med att informera om.

På juldagen ska jag ta mina horstövlar på premiär. De har skyhöga stilettklackar och går ända upp till röven. Inte klackarna alltså, utan stövlarna. Självklart är de leopardmönstrade. Enda problemet är att jag måste informera hela festsällskapet om att ingen får peta på mig under kvällen, för då kommer jag att trilla omkull.

Är jag Blondinbella?

En sak som slog mig är att ni vet ju faktiskt inte om jag är jag.

Bilderna på mig kanske egentligen är bilder på en uteliggare som jag betalar en billig penning för att låtsas vara jag. Hela min blogg kanske är full av lögner, och bakom mitt nick döljer sig självaste Blondinbella, som fått lite tråkigt och startat ännu en blogg.

Ni vet ju faktiskt inte.


Fast om ni kände mig skulle ni veta att jag inte pysslar med varken lögner, moderiktiga kläder eller köttätande. Å andra sidan, när jag är ensam kanske jag klär upp mig, gömmer mig under sängen, ljuger högljutt för mig själv, samtidigt som jag gnager på en blodig köttklubba.

Ni vet ju faktiskt inte.

Sedär, nu har jag plötsligt mystifierat mig själv, och framstår som helgalen.
Det bjuder jag på.

Uteliggaren fick 100 spänn och en cigg för den bilden.

Jehovas dörrknackare

Nu är det flera månader sedan jag satte upp den här lappen:


Den har faktiskt hjälp!
Den kom upp efter att Jehovas ringt på dörren 2 dagar i rad, och jag började bli ganska trött på att förklara att jag inte tror på Gud. Ironiskt nog är de alla svartklädda och ser ut som djävulens advokater när de ska försöka övertyga en om att bli religiös. Nåväl, efter att lappen kom upp har jag fått vara ifred.

Inget ont om troende människor, alla tror vi på något. Men just dörrknackandet förstår jag mig bara inte på. Är det meningen att man ska se dem som någon slags uppenbarelse, när de står där och ihärdigt ringer på dörren när man sitter och skiter, lagar mat, pratar i telefon, eller är allmänt upptagen?

Ibland fantiserar jag om att få tag på alla Jehovasmedlemmars adresser. Då ska jag gå runt och knacka på deras dörrar och säga "Hej, äter du KÖTT? Jag kommer från veganernas drygförening och vill övertyga just dig om att du är en ond människa som genast måste bättra dig om du vill hamna i himmelen". Typ något sådant. Bara för att de ska förstå hur jävla enerverande de själva kan vara.

Utländska gatuhundar

Idag fick jag nys om en relativt nybildad förening som jag tycker är värd att tipsa om.
Det är en förening som arbetar för att förbättra djurens situation i Rumänien, där djurskydd är nästintill obefintligt. Till skillnad från de flesta andra föreningar som arbetar med utländska djur så fokuserar dock denna förening på att hjälpa djur på plats och försöka arbeta för en förändring i landet, istället för att lägga största engagemanget på att hitta adoptivhem till hemlösa djur.

Absolut inget ont om att adoptera hemlösa djur, jag har själv 4 spanska gatuhundar och en svensk hittekatt. Men det löser ju faktiskt inte problemet på plats, utan ger enbart de specifika djur som får ett nytt hem hjälp. Vilket verkligen är behjärtansvärt i sig, men så länge inte den största kraften läggs på synen och handhavandet med djur i hemlandet så minskar aldrig problematiken kring det obefintliga djurskyddet och alla djur som far illa, och ständigt blir fler.

Nyfikna? Läs mer här: http://www.happytails.se/happytails.html

Jag hoppas verkligen att de lyckas med sin vision.

Jag är en fis-eskimå

Igår kväll begick jag ett stort misstag. Fick nämligen för mig att eftersom jag inte behagat duscha på 8 dagar så var det dags. Därför äntrade jag duschen och skrubbade bort mitt värmeskyddande smutslager, vilket jag ångrade fett imorse eftersom det var svinkallt. Så idag går jag klädd som en annan eskimå. Fleecetröja is the shit. Det kommer snart att bli den nya grejen på Stureplan. Eller msn. Så nu gott folk är det dags att införskaffa fleecetröjor såvida ni inte redan har det.


Jag börjar se tydliga tecken på att jag sitter för mycket vid datorn. Okej, det började för rätt länge sedan när bokstavsmarkeringarna på tangentbordet försvann, men nu är det dessutom ett stort hål i min datastol. Frågan är om jag fisit sönder den eller suttit sönder den. Kanske en kombination?

Anti-materialism

11,5 månader om året går jag runt som en liten smyg-materialist och ser saker överallt jag vill ha. Men så fort det börjar närma sig jul drabbas jag av plötslig glömska när folk frågar mig vad jag önskar mig i julklapp och kommer inte på något alls. Ingenting. En husse till hundarna kanske? Ett psyke i toppskick? Men sådant kan man ju inte slå in och lägga under granen. Annars tycker jag verkligen att jag har allt. En underbar familj, underbara djur, tak över huvudet och mat på bordet.


Istället börjar jag tänka på alla människor världen över som inget har. Det slutar alltid med att jag rensar mitt hem på saker jag tycker vara mig överflödiga och skänker dem till någon mission. Förhoppningsvis förgyller de någon utsatt människas jul.

Hypokondri och befläckelse

Maja mår numera bra och har befriats från sin karantän. Än har jag inte börjat kräkas. Fast när Maja berättade om hur hennes magsjuka började, dvs genom att hon kände sig konstig i magen och blev lite darrig, så kände jag genast att jag blev lite illamående och plötsligt darrade jag i hela kroppen. Jag är inte hypokondriker, inte det minsta. Fast några gånger i månaden inbillar jag mig dock att jag har diverse tumörer och cancerformer. Det räcker att jag får lite ont i fingret så är hallucinationerna igång. Men det är väl fullt normalt?


Idag var jag duktig och tog tag i min enorma tvätthög, så nu har jag snart massor av rena torra mjukiskläder gott folk. Tur är väl det, eftersom mina mjukisbyxor har rejäla vinfläckar sedan i lördags. Jag funderar på att önska mig en haklapp med uppsamlare på i julklapp. Det skulle vara praktiskt på två sätt. För det första skulle jag slippa tvätta så ofta, och för det andra skulle inte så mycket mat och alkohol gå till spillo enbart för att befläcka mina kläder.

Att bemästra magsjuka

Jag tror mig ha bemästrat magsjukan. Jag kräks faktiskt inte. Detta på grund av en väl planerad kupp.


Till att börja med tillbringade jag 2 timmar i skogen med hundarna för att vädra bort alla dödliga bacillusker, som numera är spridda ute i Helgered. Det vill säga radhusområdet på andra sidan skogen, vars invånare kommer att kräka sig till döds imorgon.


Sedan gick jag och köpte massor av lyxig dyr mat, iallafall sett ur en students ögon. Jag vet att jag begick ett litet misstag här som inte ringde efter limousine-taxi, men någon måtta får det ju vara. Jag åt 2,5 portion och svimmade nästan. Men därmed trädde min snålhet in, och nu kan jag inte kräkas upp all denna fina mat.


För karmans skull införskaffade jag även lite snäll proviva-dricka till kräk-monstret på övervåningen, som jag dumpade utanför hennes rum, och som hon sedan fick tillåtelse att hämta efter att ha lovat att inte andas utanför rummet.


Och se, det fungerar ju!

Inälvor på väg ut

Idag ligger Maja i total isolering på sitt rum. Hon är magsjuk, och jag har fobi för magsjuka. Överväger hon att lämna rummet så kommer jag att spika igen dörren.


Det känns lite surt att jag fick avboka vår veckliga simning av hundarna i rehab-bassängen, men när assistenten ligger och kräks inälvorna ur sig så fick det lov att bli så.


Lördagens msn-fest var mycket trevlig. Jag apade mig i webcamen så det stod härliga till, och längtar redan till nästa lördag. Msn är nya Stureplan, I tell ya!

Ansökningarna till dokusåpan börjar trilla in, det är roligt att se. Men kom igen nu, fega inte, just DU vågar också ansöka!

Matte söker husse

Salli är lite kändis-kåt och vill att jag ska blogga om henne. Därför har jag valt att involvera henne i min storsatsning MATTE SÖKER HUSSE. Precis som ni nog anar är detta en dokusåpa där två ensamma hundägare av kvinnligt kön söker manlig beundran och sällskap.


Salli vill att du som söker ska ha ett yrke hon kan dra nytta av, såsom veterinär. Självklart ska du även vara snygg och rik.


Jag är inte lika nogräknad. För min del räcker det om du är snygg och bra på att massera.


Vem som är vem av modellerna nedan får ni räkna ut själva. En ledtråd är att Salli vet hur man använder en hårborste, det gör inte jag.

Ansöker gör du genom att berätta om dig själv och bifoga foton via mattesokerhusse@hotmail.com .

Vi lovar att behandla alla ansökningar ytterst partiskt och kritiskt.
Vi kan tyvärr inte svara på alla beundrarbrev, men vi lovar att göra vårt bästa.


Mörkrädd

Pepparspray måste man ha med sig om man går ut efter mörkrets inbrott i Göteborg. Det är som en oskriven lag, fast olaglig. Ikväll insåg jag dock halvvägs till kiosken att jag glömt den hemma. Jag har således blivit för senil-dement för mitt eget bästa. Dags att införskaffa ett set mamelucker och ta in på närmsta ålderdomshem.


En sak jag stör mig på är att alla envisas med att ha mörka kläder på sig när de går ut om kvällarna. Måste de absolut klä ut sig till någon som ser ut att vilja döda dig? Kan inte alla bara komma överens om att ha färgglada mjukiskläder och se ut som något som precis rymt från Blåkulla?

Förlorade vuxenpoäng

Idag har jag än en gång misslyckats fatalt med att låtsas vara vuxen.


Min plan var att gå upp tidigt och komma igång med min PowerPoint-presentation, men när väckarklockan Boro satte igång vid 7 krälade jag a la The Grudge-bruden mot altandörren och lät duracell-terriern morgonrasta sig själv. De andra hundarna var smarta och låg kvar i sängen, eftersom det var uppenbart att monster-matte snart skulle återvända. Och det gjorde hon. För att försäkra sig om en lång sovmorgon stoppade hon in Boro innanför nattlinnet och däckade igen. Enda sättet att få Boro att sova när han inte vill det är att stoppa honom innanför kläderna, eftersom han älskar att ligga tätt tätt tätt. Då kan han ligga stilla i evigheter, vilket kanske är svårt att tro när man sett honom in action, men det är faktiskt sant.


Vi sov ända till 9.10, och jag åt chips till frukost. Dessutom satte jag på mig mjukisbyxorna bak-och-fram. Det märkte jag dock inte förrän jag skulle gå ut, eftersom de är så ingångna och slitna att det inte spelar någon roll vilket håll man sätter dem åt. När man ska stoppa saker i fickorna uppstår det dock problem om de sitter åt fel håll. Tillslut insåg jag dock som tur är att jag inte alls blivit något vansinnigt psyksjuk, utan bara satt byxorna bak-och-fram. Bara att fixa, och vips så kunde jag lägga nycklarna i fickan. Puh.


En halv vuxen-poäng borde jag ändå tilldelas för att jag tackade nej till det fina erbjudandet om att få 10%ig glögg serverad i sängen i morse.


PowerPointen? Jo tack, jag började på den. Jag gjorde en vacker framsida med en samojed i bakgrunden, men sedan lyckades jag lägga texten rakt över nosen på hunden så att den blev oläslig. Då blev jag sur och gav upp för idag. Det gäller att inse sina begränsningar.


Det är tur att det inte är olagligt att låtsas vara vuxen. Eller är det det?


Merjobb och msn-fester

Idag har jag och min handledare plockat sönder mitt exjobb i molekyler och skakat om det rejält. Allt är nu en salig röra som ska blandas om ytterligare och sättas ihop på ett annat sätt än tidigare. Dessutom behöver jag lägga till lite information här och där så att folk som aldrig sett en hund förut förstår vad jag skriver om. Suck. Dock behöver jag inte lämna in mitt fullständiga exjobb förrän i januari blev jag precis informerad om. Tack Tomten för att jag fick redigering i julklapp. Redovisar gör jag dock som planerat 17/12, eftersom allt material finns, även om det är noll ordning på något alls just nu.

När jag avlägsnade mig från skolan lyckades jag dessutom sätta igång larmet. Som den äkta kriminella zombie-slaktare jag är skyndade jag mig genast därifrån för att någon annan skulle få skulden.

Sedan drog jag till systemet och köpte 3 flaskor vin till morgondagens msn-fest. Våga inte kalla mig nörd. Msn-fester på lördagar har blivit till en tradition, och traditioner är viktiga att hålla när man börjar bli till åren. Feel free to join.


Efter systemet dök ett stort orosmoment upp. Vart hade jag ställt bilen 4 timmar tidigare? Jag letade över hela parkeringen i slumområdet, och var säker på att den var stulen. Tillslut hittade jag den dock där jag var säker på att jag inte ställt den. Så det kan gå.


Torsdag eller söndag?

Idag måste det ytterst troligt vara torsdag. Det tror jag mig veta eftersom dagarna nu i vanlig ordning börjar flyta ihop, och jag är osäker på vilken dag det är. Måndagar är lätta, då går Prison break på TV. Tisdagar är det Ugly Betty, onsdagar Grey’s anatomy. Sen blir det svårt när man är mjukisbyxiserad och mest är hemma hela dagarna och dagarna ser likadana ut. Framåt lördag-söndag börjar jag höra mig för i min omgivning om vilken dag det egentligen är, och blir genast varse om att veckan snart är slut, och det är dags att duscha och göra sig redo för en ny vecka. Den här veckan är dock ytterst skum, då jag duschade redan igår. Det känns som om det borde vara måndag imorgon.

Jag är så ren att det kliar. Jättemycket. Duschcreme med skabb som hemlig ingrediens månne? Dessutom har jag en ren tröja på mig. Ja ni läste rätt. Den är ren. Ingen fläck påminner mig om vad jag gjorde för några dagar sedan. Livet som senil-dement kärring är inte alltid så lätt.


Snart är det dags för den sedvanliga kvällspromenaden a la Blairwitch project. Jag inbillar mig nämligen att mördare och våldtäktsmän inte håller till i skogen när det är mörkt, utan snarare längs någorlunda upplysta promenadstråk, så därför är mina kvällspromenader förlagda i skogen. Där knatar jag fram med hjälp av den skumma belysningen från min pannlampa. Min andedräkt förvandlas till skum dimma a la skräckfilm, och monster och zombies hörs i skogen. Dessa är jag dock inte rädd för, då jag spelat alltför mycket Silent Hill och vet precis hur sådana ska tas.

Alla hundar vill ta över hus och hem!

Tittar man lite på TV så får man snabbt lära sig att hundar är dominanta varelser som strävar efter att ta över hus och hem. Det är bäst ni passar er noga. Vilken dag som helst så stjäl din hund dina bilnycklar och kör ett race på stan.

Sanningen är att hundar lär sig lönsamma beteenden, vilket kan vara allt från att den får en godis om den sitter ned när du säger ”sitt”, till att den får ligga kvar i sin bekväma ställning på din huvudkudde om den morrar åt dig. Det sistnämnda beteendet har inget att göra med att hunden konspirerar mot dig för att ta över ditt hem och sätta sina regler, det är bara något du lärt den.

Hundar går inte in för att jävlas och testa dina gränser. Alla beteenden har en orsak, och inte förrän du hittar orsaken till ett beteende kan du arbeta med beteendet. Att släcka ett oönskat beteende med skrämseltaktiker, såsom dominansutövning, föder bara nya problembeteenden, då du inte gått till grunden med varför hunden agerar som den gör. Dessutom får du en kuvad hund som i allt mindre utsträckning försöker tala om för dig att något är fel.

Som hundägare är du alltid hundens föredöme, som lär den hur olika situationer ska hanteras. Men vad lär du hunden när du brukar våld i tron att du utövar dominans? Våld föder våld, en hård hand ger vassa tänder, och en otrygg hund som vet att bestraffningen alltid är nära. Innan du ens har lärt hunden vad som är rätt, kan du under inga omständigheter tala om för den vad som är fel. Såvida den inte fått lära sig vilket beteende som önskas spelar det ingen roll hur mycket du bestraffar den för att den gör fel –för den vet inte vad du egentligen vill att den ska göra.

Jag hade gärna fortsatt och skrivit en hel bok istället för detta relativt korta inlägg, men eftersom Boro precis kom och gav mig mina strumpor kan jag inte det. Det betyder att det är dags att gå ut, och ranglåg som jag är måste jag självklart lyda min überdominanta terrier.


Pruttar och vardagsångest

Idag har jag proppat frysen full av prutt-material. Tillsätt bara lite lök så förvandlas jag till en vandrande atombomb.


Sen var jag otroligt vuxen, sådär som senil-dementa gamla tanter på 26 bast endast kan vara, och storstädade så till den grad att jag helt enkelt måste duscha idag för att inte befläcka mitt fina hem. Snacka om att konspirera mot sig själv. Som tur är bäddade jag med svarta sängkläder, så jag behöver i alla fall inte bada hundarna.

Något jag ständigt förundras över är att jag plötsligt mår så mycket bättre när jag förträngt att ta alla dessa piller som min läkare insisterar på att jag måste äta för att orka leva. Det känns ju faktiskt lite motsägelsefullt. Å andra sidan vet jag att jag ständigt drabbas av livskriser utan tabletterna. Man står liksom lite i valet och kvalet mellan två olika alternativ. Det vill säga att må ganska ok de flesta dagar och inte rasa ihop i en ångesthög över att kaffefiltret går sönder vs att kunna vara genuint glad vissa dagar, men också tvingas ligga gömd under täcket i långa perioder när jag åter igen gjort en dinosaurie av ett embryo och livet bara rasar ihop helt oväntat. Nu gör jag visserligen dinosaurier av embryon trots tabletter, men inte alls lika ofta.

Eftersom jag precis tog det sista kaffefiltret är jag glad att jag varit duktig och tagit mina piller. Annars hade jag nog legat under täcket och gråtit nu.

Renhet och gröna monster

Nu har jag strosat runt i flera dagar och känt mig så sjukt ren och fräsch, bara för att jag haft rena mjukisar på mig. Fast idag insåg jag att jag kan ju inte tycka detta i all evighet, nu såhär efter att några dagar förlöpt så är jag faktiskt inte lika fräsch längre. Vilket innebär att jag måste laga den satans duschslangen och ta tag i mig själv. Typiskt. Men jag ser åtminstone någorlunda ren ut. Typ.


Såhär ska inte en orkidé-samling se ut. De blommar ju inte! Otacksamma jäkla växter, jag ska banne mig sluta prata med dem.


Arne däremot, han är snäll. Han knoppar i alla fall. Honom ska jag fortsätta prata med.


Cambrian Åkelina är lite av en sexgalning. Hon förökar sig så det står härliga till, men frågan är vem som sätter på henne om nätterna när jag inte ser. Där har ni iallafall förklaringen till att varenda jävel kommer att få en av Åkelinas avkommor i julklapp. De får inte plats här hemma längre. Hur steriliserar man en orkidé?

Jag tror mig ha bevis på att mina växter inte tycker om mig. När jag åkte bort i en månad så satte minsann två av orkidéerna nya stänger, efter att ha vägrat göra det i månader. Andras växter kan jag minsann väcka från de döda, men det är mina egna växter föga imponerade av.

Tjack-hundar och prutt-kampanjer

Om det ens är möjligt så älskar jag mina hundar lite extra mycket idag. De lät mig ta sovmorgon utan att för den sakens skull bete sig som duracell-kaniner på tjack.

Jag tror seriöst att jag är allergisk mot lök. Så fort jag ätit något med lök i förvandlas jag till en vandrande prutt-kampanj. Jag vägrar dock ta till mig av detta, då en falafel/burrito what-so-ever utan rå lök är rena rama döden, och hur fan lagar man mat utan lök? Det går ju faktiskt inte. Jag står därför mitt i ett vägskäl. Antingen svälter jag ihjäl, eller så fortsätter jag att långsamt gasa ihjäl min omgivning. Jag kanske kan söka anställning på något undangömt koncentrationsläger?

En väsentligt oväsentlig måndag

Idag har varit en typiskt väsentligt oväsentlig måndag.

När man skriver exjobb behöver man bara gå på seminarier en gång i månaden, vilket ju faktiskt är skönt. Dock så påverkar ju det dygnsrytmen fatalt, såvida man inte har rejält med självdisciplin. Någon sådan har jag hittills inte hittat på Ebay, så jag sover lite som jag vill.


Eftersom jag skulle till skolan idag, fick jag helt enkelt ringa mina föräldrar igår och beställa den eminenta tjänsten telefonväckning. Detta är precis vad det låter som, pappa ringer och ser till att prata med mig tills det är uppenbart att jag gått upp ur sängen och kan föra en någorlunda normal konversation. Idag vikarierade dock mamma som telefonväckare, och det märks att hon inte har någon större arbetserfarenhet inom det området. Hon ringde, jag svarade. Mamma frågade om jag var vaken, och självklart svarade jag ja, och talade om att jag bara skulle dra mig några minuter. Mamma sa god morgon, och la sedan på. Hallå? Man ska inte lita på att sömndruckna zombies talar sanning! Jag vaknade två timmar senare och kom självklart för sent till skolan.


I skolan skulle vi bestämma huruvida vi ska opponera på varandras arbeten vid redovisningen eller inte, därför var det av yttersta vikt att man närvarade, så att man självklart skulle rösta ner förslaget om opponering. Dock hade lärarna redan ninjat sig till ett eget beslut, och någon röstning blev aldrig av. Det hela gick bara ut på att vi skulle opponera, punkt. Toppen. Jag hade lika gärna kunnat ligga kvar i sängen och grunnat på det viktiga beslutet gällande vad jag skulle äta till frukost: taco-rester, chips, eller vara vuxen och göra gröt. Istället blev jag utan frukost och fick springa till spårvagnen.

 

När jag kom fram till skolan insåg jag att jag fortfarande hade nattlinnet på mig. Nåväl, detta har hänt ett flertal gånger förut, så jag blev inte ens förvånad. Mina klasskamrater måste seriöst tro att jag slirar runt i nattlinnen twentyfourseven. Men vem bryr sig. Jag var bara glad över att jag inte hade något av mina porriga nattlinnen på mig, för då skulle jag fått lov att ljuga ihop något om att jag minsann skulle iväg och spela in porrfilm efter seminariet. Det hade ju kunnat bli lite tokigt.


RSS 2.0