Belöningssystem

Positiv förstärkning kan användas till annat än att träna djur. Faktiskt så fungerar det lika bra på människor, inklusive mig själv, även om jag är någon slags odefinierbar mystisk varelse som är svår att få grepp om. Som när jag pluggar till exempel, då har jag två alternativ. När jag har skrivit fyra rader på mitt exjobb får jag ta en kaka, alternativt spela en omgång ms-röj. Jag föredrar ms-röj, eftersom jag trots mina anti-mode-intentioner inte vill bli fet. Med hjälp av denna finfina metod har jag hittills kluddrat ihop hela 35 sidor på mitt exjobb, och det är inte dåligt kan jag tala om. Snart är jag klar, och kan titulera mig djurskyddsinspektör, och då ska det röras om i grytan ska ni se.

 

Förövrigt blir jag så otroligt trött på alla dessa diskussioner gällande mjuka metoder vs hårda metoder när det gäller hundträning. När ska folk inse att där kunskapen tar slut tar de hårda metoderna vid, och att hårda metoder endast ger en osäker hund med vassa tänder som endast lyder av rädslan för straff eller negativa förstärkningar? Allting handlar i grund och botten om vår egen oförmåga att läsa och tolka våra hundars signaler. ”Mannen som talar med hundar” talar inte med hundar, han skrämmer dem till lydnad och borde bannlysas. Likaså ”hundcoachen”. Ingen av dem har någonsin hört talas om etologi. Fram för vettiga hundtränare på TV, ta Anders Hallgren till exempel. Han borde bli hela svenska folkets förebild (om inte hela världens), inte den där förskräckliga snubben Milan. Han ger mig kalla kårar, och jag vill sätta på honom ett elhalsband och chocka honom till döds varje gång han visar sin nuna i rutan.

Kommentarer
Postat av: maryjane

jasså, du tycker inte att en släng av anorexi var att föredra :P

nä men nu är jag en duktig flicka å har gått upp 10 kg, vägger heeela 44 kg igen och äter 5 gånger om dagen :)pusss mothaaaaa

2008-11-28 @ 13:48:10
URL: http://livingdisaster.blogg.se/
Postat av: G

Håller med dig där. Aversiv och negativ förstärkning ger inte mycket på lång sikt.

Du kan väl själv hoppa in i TV-rutan och dra svenska hundägarna i örat?

2008-11-28 @ 15:17:29
Postat av: Tessie

G,

Njae, jag vill nog hellre se någon annan än mig själv i rutan så jag kan lära mig något nytt också. ;)

2008-11-29 @ 09:40:08
URL: http://veganslyna.blogg.se/
Postat av: G

Kan ju också vara så att Du har något att lära andra ;-)

2008-11-29 @ 11:05:53
Postat av: Tessie

Kanske, fast då har en utbildad hundpsykolog eller dylikt ännu mer att lära ut.

2008-11-29 @ 11:14:28
URL: http://veganslyna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0