Väckarklocka

Jag behöver en väckarklocka.
En väckarklocka som kan väcka döda, för död, det är jag på mornarna.
Väckarklockan Boro fungerar inte när det är kallt, han stannar helst under täcket hela dagen.
En såndär lysande sak påstår folk vara bra. Men då kan man ju lika gärna sätta timer på lampan, och det kan jag säga på en gång, jag vaknar inte av att någon tänder lampan, eller av att solen går upp.
Vanliga väckarklockor med snälla trevliga gomorron-signaler fungerar inte. Vi snackar bruden som sov sig genom en jordbävning i Turkiet 1999.

Var hittar man väckarklocka a la brandlarm?

PS. Jag kan somna när jag äter chips. DS.

Matte söker rik husse.

Det är en rätt annorlunda upplevelse att puttra fram i 40-50 km/h på motorvägen och ändå känna att man kör lite som en suicid galning. Maken till skitväder att köra bil i får man leta efter. Men jag kan ju stoltsera med att min bil såhär 50 mil senare står på parkeringen och inte ligger i ett dike till skillnad från alltför många andra bilar längs vägen. Folk i södern kan inte köra i snö, I tell ya. Jag önskar dock att jag haft en skoter idag, det hade varit enklare. Fast en bandvagn vore väl mer realistiskt med tanke på att jag har ett helt zoo med mig också.

Idag blev jag påmind om att jag inte har någon plan. Om en månad är min framtid ett svart hål, universitetslivet är över. Vad ska jag göra nu?
Sitter någon på drömjobbet åt mig, så ge hit det tack.
Är du rik, snygg, av hankön och behöver mig att förbarma dig över, slå en pling.
Kanske är det dags att dra igång den gamla dokusåpan igen, ja ni vet. Matte söker husse. Matte söker rik husse. Jag är störd, snäll, har några hundar för mycket och dansar till "Bakom mina solglasögon" på fyllan. Vem är du?Dagens skämt: Pizzeria Meral

Insåg precis att jag aldrig någonsin kommer att kunna bo på den här gudsförgätna orten mer. Vi skulle nämligen beställa pizza. Vi valde ut ett ställe där det fanns både pommes och falafel, så jag skulle kunna beställa en helt vanlig falafelpizza som man kan göra på alla andra normala vettiga ställen. Men inte här tydligen. Att få pizzan utan ost, det var okej. Men nej men ojsan, inte kunde de lägga falafel och pommes på, det går ju inte! Skitsvårt verkligen. Kebabpizza kan man dock beställa, men det är tydligen en enorm skillnad.

Dagens smartaste kommentar: "Vadå, vill du inte HA en pizza då om du inte kan få den som du vill?". *tar mig för pannan*

Varning för Merals pizzeria i Mora med andra ord. Där får man inte sin pizza som man vill, kocken bestämmer vad man vill ha. Superbt! Kan tillägga att jag lagar min mat själv idag med.

Hundars tankebanor

Tillägnar detta blogginlägg till Salli, som (inte) så tålmodigt väntat på att bloggen ska återuppstå från de döda. Hon är väl antagligen den enda läsaren jag har kvar, men det är ju inte direkt någon popularitetstävling det här. Ja så länge man inte leker bimbo på Stureplan då och opererar om fejjan till oigenkännlighet för att det tydligen ska vara snyggt att se ut som ett monster.

Tanken slog mig. Vad tänker egentligen hundarna när man går på toa?
Plötsligt försvinner man bara in i det där rummet dit de inte får gå (ja alltså Chico anser bomullsrondeller och tamponger vara en delikatess, och Zack massakrerar toarullar eftersom matte lärt honom att det bor godis i dem). Matte bara går in, stänger dörren, och strax därefter kommer hon ut som om inget har hänt.
Vadå inget har hänt? Plötsligt stänger hon bara ute hela flocken och försvinner. Sen ångrar hon sig och kommer ut igen.
Att hon aldrig slutar med den där ensamträningen, vi har ju fattat för länge sedan. Matte är bara skum. Eller är det som när hon går ut och hittar roliga saker som hon sedan hämtar oss och visar, typ spår eller träd som det bor blodpudding i? Men varför får man då aldrig gå in i det där hemliga rummet där det kanske bor blodpudding på väggarna?

Boro undrar också över draken. Den där röda farliga saken som bor i ett skåp.
Han kan inte förstå varför människorna aldrig lär sig att inte öppna den skåpdörren. Då hoppar draken ut och sätter sin svans i väggen. Sen börjar den bröla och försöker suga in alla hundarna i sina farliga käftar.
Matte slåss och brottas med draken över hela huset. Man ser hur hon kämpar med draken som vill döda alla som kommer i dess väg. Matte är en hjälte.
Boro försöker hjälpa matte och biter draken, men då säger matte till honom att gå. Hon blir upprörd och nästan lite arg på Boro. Matte är nämligen en snäll hjälte som skyddar Boro från draken.
Till slut segrar matte över draken och stoppar in den i skåpet igen, och Boro vet inte till sig av glädjerus över att alla än en gång överlevde.
Men man kan aldrig vara riktigt trygg. Snart kommer dagen då de glömska människorna öppnar skåpet igen och draken de döpt till Dammsugaren än en gång kastar sig ut för att döda.

RSS 2.0