Dunindustrin = djurplågeri

Jag måste faktiskt säga att det är skönt att folk äntligen reagerar över dun-industrin. Vad som kom fram i kvällens program är visserligen inget nytt, utan har varit känt i över tio år. Dock har väl Kalla fakta större genomslagskraft än vad de som tidigare granskat industrin har -dvs diverse djurrättsorganisationer. Tyvärr. Folk borde ha lyssnat och reagerat tidigare.

Förhoppningsvis så kommer folk nu att handla mer medvetet, och jag hoppas att Åhlens tex håller sitt löfte om att avbryta samarbetet med alla leverantörer som inte kan garantera att dunen kommer från slaktade fåglar -dvs Åhlens kommer få lov att avsluta all försäljning av dun då detta inte går att garantera för fem öre som industrin ser ut idag. Tragiskt är dock att Jysk öppet ljuger i sitt uttalande (länk), då en av deras leverantörer i programmet erkände att deras dun bland annat kom från fåglar som plockats levande.

Missade du kalla fakta? Läs och se mer på deras hemsida. Nästa veckas program kommer också att handla om dun-industrin. Jag kommer att sitta bänkad då med.

Kommentarer
Postat av: Kimberly

Håller helt med dig, har inte sett Kalla Fakta än men det står på inspelning i natt. Själv kände jag till problemet sedan innan genom djurrättsorganisationer.

Sen eftersom hushållet består av en vegan och en dunallergiker så är vi redan dunfria.

Men jag är glad att sånt här kommer ut till fler människor.

2009-02-01 @ 23:06:51
URL: http://vegangeekgirl.wordpress.com/
Postat av: Jack H

Nu blir det helt klart bojkott av dun från min sida också. Och jag som trodde att jag var "safe" nu när jag har slutat äta kött, men där ser man ... förtrycket av djur pågår överallt.



Tumme upp för din blogg, btw. Keep the textx coming.

2009-02-01 @ 23:55:14
URL: http://www.copywriter.se
Postat av: Emmy

Åh, jag är glad att jag är allergisk mot dun, så slipper jag det problemet helt enkelt!

2009-02-01 @ 23:58:29
URL: http://trollfjant.blogg.se/
Postat av: Yamiko

Usch, jag klarar inte av att se sånt där. Blir bara deprimerad :(

2009-02-02 @ 00:12:56
URL: http://yamipanda.blogspot.com
Postat av: gadde

Inget illa menat mot inlägget eller så.

Men jag har svårt att låta bli att stämpla dom flesta i denna dun diskutionen som hyklare.

Visst det är bra att sådant här belyses! Men först o främst är människor så naiva så dom trott att fåglarna slaktats först?

Och djur i all ära.. men vem fan tror dom ha sytt dom billiga kläderna dom köper, massproducerat på andra sidan jorden som säljs för 99kr och likförbannat går företaget med vinst?

Jag tycker att det är konstigt att det blir sånt liv över detta med dun, och mkt är väll för starka bilder som visats men vad har folk trott?

Det är desamma med kläder, slakt/uppfödning av djur!

Nä.. bra att det får sin lilla tid i media, men folk som blir så upprörda.. vart köper dom sina kläder, hela textilindustrin är ju helt ohållbar!

2009-02-08 @ 16:39:14
Postat av: Tessie

Visst är det så, men nu har jag valt att ta upp själva behandlingen av djur, eftersom det är vad som granskats, och jag är utbildad djurskyddsinspektör, och inte inom människors rättigheter. ;)

Att värna om djur hindrar ingen från att värna om människor, man måste inte välja det ena. Men jag är inte insatt på samma sätt som jag är inom djurskydd, varför jag väljer mina debatter.

2009-02-08 @ 20:37:52
URL: http://veganslyna.blogg.se/
Postat av: abdula

hej jag heter abdula.Jag äger en fjällräven jacka och det sägs att den är gjord av levande fågels dun som hittas på deras stjärt. Är det sant?

2009-02-25 @ 15:48:46
URL: http://abdula.se
Postat av: Tessie

Ja fröken Abdula i Huddinge med falsk hemsideadress, det är sant, lika sant som att du är en fejk.

2009-02-25 @ 20:48:51
URL: http://veganslyna.blogg.se/
Postat av: celine

Dunindustrin är hemsk!

2009-03-21 @ 09:24:16
URL: http://celine.bloggsida.se/
Postat av: Jenka

Det är rätt, jag hejer på dig!

2009-06-17 @ 13:13:03
URL: http://qenka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0