Sluta röka i 5 steg

Jag och Maja har världens bästa sluta-röka-plan. Den är fanimig vattentät.
1. Byt ut ciggen mot jordgubbssnus i fjolliga rosa förpackningar.
2. Byt ut snuset mot nikotintuggummin.
3. Byt ut nikotintuggummin mot Läkerol.
4. Byt ut Läkerol mot kakor.
5. Byt ut kakor mot kokain. Heroin var det första förslaget som steg nummer 5, tills vi kom på att man ju kan röka heroin, och alltså får vi inte välja heroin eftersom det är just röka vi ska sluta göra.

Tycker ärligt talat synd om den stackars killen som stod och lyssnade på oss i Brunnsparken imorse och försökte hålla sig för skratt men inte lyckades så bra. Men nu vet han iallafall hur man gör när man slutar röka. Han skulle hört oss förra måndagen. Våra måndagmornar kantas av fantastiska idéer. Förra veckan handlade det om hur vi skulle ta över världen och jag skulle bli diktator i nitväst med nitar av diamanter. Det återstår att se när vi fullbordar planen, eller om Säpo kommer och sätter en yxa i bakhuvudet på oss först.

Svininfluense-kollektivet

Om ens sambo drabbas av svininfluensa, dör några gånger om, blir frisk, och du själv inte känner dig det minsta sjuk finns det en sak man inte ska göra. Man ska inte ropa tjoho och glädjas åt vilket fett immunförsvar man har. Det är nämligen som att pissa Murphy rakt i ansiktet och be om att vakna upp 2 dagar senare och inse att man är död.

Flyt

Om man har tänkt åka till skolan på morgonen kan det vara en bra idé att ställa väckarklockan. Men eftersom jag är gammal glömmer jag saker ibland.

Idag vaknade jag 45 minuter innan min lektion började. Grejen är att det tar 40 minuter från att jag går ut genom dörren tills jag sitter i salen, om jag springer som en idiot till och från spårvagnen, och har extrem tur så att vagnen kommer precis när jag kommer rusandes till hållplatsen. Det gjorde den idag. De andra 5 minuterna gick åt till att kasta på mig kläderna som låg närmast sängen ovanpå nattlinnet, rafsa ihop skolsakerna och panikslaget ringa hem Maja som fick sköta om hundarnas morgonrastning och frukost. Jag hann med en hårsmån i tid. Tjoho! Lite kaffe på rasten och jag var fit for fight igen, och kände hur en sovmorgon och maratonruschen faktiskt gjort mig gott.

Det bästa är att jag äntligen hittat både hissen och kaffestället i skolan, så nu klarar jag mig utan att behöva tjata på Crille om var alla viktiga saker finns mer.

Produktivt fyllo

Jag var produktiv i onsdags natt ska ni veta. Införskaffade mig 2 nya lammkött, och på hemvägen snackade jag med Biskopsgårdskidsen och fick ett löfte om att min bil inte skulle eldas upp. Känns tryggt. Nu är jag garderad åt alla håll och kanter.

Bästa raggrepliken i Biskopsgården just nu är "Din bil har brunnit upp, vi kan sova i min".

Farliga kampälgar

Stadsbon Salli ringde helt panikslagen. Det stod en älg på vägen när hon skulle cykla hem. Hon vände i panik och ringde mig för att fråga hur sjutton hon skulle ta sig hem, förbi älgen som antagligen var ute för att döda henne. Lugnt och pedagogiskt fick lantbon Tessie förklara att älgar är rädda för människor och flyttar på sig när hon kommer närmare. Salli trodde mig inte riktigt, så jag fick hänga kvar i luren när hon lekte actionhjälte på cykeln hem. Nu är hon hemma, och se: kamp-älgen dödade henne inte! Stadsbor...nåväl, man har ju något att skratta åt iallafall.

Twitteri twittera

I brist på lediga hjärnceller att tänka med har jag börjat twittra också.
twitter.com/veganslyna

Belöningsgodis och ackee

Idag har jag köpt:
-hobnobs
-nougatcreme
-chips
-chokladrån
-kaffe

Med andra ord: Jag ska plugga matte.

Någon som vet vart man hittar frukten Ackee i Göteborg? Helst färsk och inte på burk. Ackee är nämligen typ världens godaste matlagningsfrukt som man kan göra tex scrambled eggs på, och det smakar i princip samma lika. Jag min stackare har inte ätit det sedan jag var på Jamaica där det i princip är en nationalrätt, och jag har saknat det sedan dess.

Elitidrottare...jag?!

Idag påpekades det att jag har väldigt lågt blodtryck, och att det betyder att jag har bra kondis och är i topptrim. När jag talade om att jag rökte så uppgraderades jag till typ elitidrottare eftersom man egentligen ska ha högt blodtryck när man röker.

Se, det lönar sig att springa efter lammkött.

RSS 2.0